محل تبلیغات شما

ضرورت ثبت کد اقتصادی چیست؟

به دلیل فراوانی روش‌های مشارکت افراد جامعه در روال‌های تجاری و اقتصادی و تعدد این افراد، شناخت آنها در راستای حمایت و پشتیبانی و همچنین تعیین مالیات هر یک از فعالان اقتصادی به ساز و کار خاصی نیاز دارد.

اولین گام از این روند، دریافت کدی به نام کد اقتصادی است. در واقع هر فرد حقوقی یا حقیقی بدون داشتن این کد اقتصادی فعالیتی غیر قانونی و نا معتبر  دارد. شماره اقتصادی که در اصطلاح با نام کد اقتصادی شناخته می‌شود پس از طی مراحلی که طبق قانون وضع شده توسط اداره‌ی دارایی در مرکز استان‌ها و شهرستان‌ها برای اشخاص حقیقی و حقوقی صادر می‌شود.

به عبارت دیگر هر شرکت نیاز به یک کد اقتصادی دارد. این کد نحوه‌ عملکرد یک شرکت (خدمات – خرید و فروش) را که در قراردادها و فاکتورها ذکر می‌شود مشخص می‌کند. اخذ این کد برای شرکت‌ها اجباری است. کد اقتصادی فعلی ۱۲ رقمی است که موجب بهبود سیستم مالیاتی و دریافت مالیات شده است؛ مراحل دریافت کد اقتصادی جدید در ادامه بیان می‌شود.

بنابراین تمامی شرکت ها و موسسات مختلف پس از

 ثبت شرکت  باید ظرف مدت حداکثر دو ماه با در دست داشتن مدارک لازم به اداره دارایی مراجعه و با تشکیل پرونده کد اقتصادی خود را دریافت کنند. داشتن پرونده دارایی یا پرونده مالیاتی پیش نیاز صدور کد اقتصادی است. در نتیجه شرکت هایی که کد اقتصادی خود را دریافت کرده‌اند قبلا مراحل تشکیل پرونده مالیاتی را طی کرده و می توانند فعالیت رسمی خود را آغاز کنند.

كليات مربوط به كد اقتصادي

  1. اشخاص مکلف به اخذ شماره اقتصادي: کليه اشخاص حقوقي که به امر توليد، مونتاژ، واردات و صادرات، توزيع هر نوع کالا و کارهاي خدماتي اشتغال دارند همچنين کليه اشخاص حقيقي که به امور فوق اشتغال داشته و داراي پروانه کسب يا کار ازمراجع ذيربط بودهو یا دارای محل فعالیت تجاری هستند.
  2. مجوز فعاليت: مجوز فعاليت به سندي اطلاق مي گردد که بر اساس آن فعاليت اقتصادي هرشخصي از طرف يکي از مراجع ذيصلاح تاييد شده باشد
  3. محل فعالیت تجاری: محل فعالیت تجاری به یک واحد شغلی اطلاق می گردد که آن محل از طرف شهرداری یا مراجع قانونی دیگر بعنوان محل فعالیت اقتصادی شناخته شده و فعالیت مربوط در آن جواز کسب و یا بدون جواز انجام می شود
  4. رسید بانکی: مبلغ فیش بانکی در کلیه شهرستانها به حساب ۵۲۳ خزانه نزد یکی از شعب بانک ملی از جانب مودی واریز می شود.
  5. پرینت شماره اقتصادی: پرینیت یک برگ صادر شده به وسیله کامپیوتر قبل از صدور کارت می باشد که کلیه اطلاعات مربوط به مودی اعم از هویت و مالیات را شامل می شود که بعنوان رسید از مودی توسط مامورین پست و بایگانی در پرونده مودی استفاده خواهد شد.
  6. کارت اقتصادی اشخاص حقیقی: رنگ و شکل و مندرجات کارت جدید با کارتهای قبلی تفاوت خواهد داشت و عکس ۳ در ۲ مودی، نام ونام خانوادگی، شماره اقتصادی، نشانی محل فعالیت تجاری و شماره حوزه مالیاتی مودی در آن درج خواهد شد.
  7. کارت اقتصادی اشخاص حقوقی: تغییرات مربوط به اشخاص حقیقی در کارت اشخاص حقوقی نیز وجود دارد با این تفاوت که عکس ندارد و نوع شخص حقوقی نیز درج خواهد شد . در صورت هماهنگی با خدمات ماشینی کارت اشخاص حقوقی بصورت لیزری صادر خواهد شد.

تفاوت کد اقتصادی جدید و کد اقتصادی قدیم

هر دو کد، ۱۲رقمی هستند و هر دو هم از اداره دارایی صادر می‌شود. در واقع با کد اقتصادی قدیم؛ تشکیل پرونده دارایی و تعیین حوزه مالیاتی انجام میشود. کد اقتصادی جدید متناسب و مطابق با سیستم جامع مالیاتی جدید طراحی شده است اما در حال حاضر کدی صادر نشده و فقط ثبت نام انجام شده و کد رهگیری ثبت نام ارایه میشود.

 

موارد کاربرد کد اقتصادی جدید

  1. پیش نیاز ارایه اظهارنامه مالیاتی
  2. اخذ کارت بازرگانی
  3. اخذ گواهی ارزش افزوده
  4. با توجه به اینکه اظهارنامه های مودیان مالیاتی صرفا به صورت الکترونیکی قابل ارایه است، مودیان جهت مراجعه به سامانه عملیات الکترونیکی مالیاتی نسبت به ارایه اظهارنامه های مالیاتی به کد اقتصادی جدید نیاز دارند؛ در صورت عدم اقدام جهت اخذ کد اقتصادی جدید، اطلاعات اظهارنامه توسط سیستم پذیرش نخواهد شد و همچنین امکان پرداخت مالیات به صورت الکترونیکی توسط مودیان وجود نخواهد داشت.
  5. طبق برنامه‌ریزی انجام شده کلیه فعالان اقتصادی که در تجارت خارجی با گمرک جمهوری اسلامی ایران ارتباط دارند (صاحبان کالا، حق‌العمل‌کاران گمرکی و…) لازم است شماره اقتصادی جدید را به همراه کد اقتصادی قدیم دریافت نمایند.

چه افرادی باید کد اقتصادی دریافت کنند

به موجب قانون اشخاص حقوقی فعال در زمینه های تولید و مونتاژ، صادرات و واردات، توزیع کالا، انجام امور خدماتی وغیره باید کد اقتصادی دریافت کنند. همچنین تمامی اشخاص حقیقی که در زمینه های فوق مشغول هستند نیز باید کد اقتصادی داشته باشند. در اصل اشخاص حقیقی باید دارای پروانه کسب بوده  و در محلی به کسب وکار مشغول باشند تا شرایط لازم را برای اخذ کد اقتصادی داشته باشند زیرا دریافت کد اقتصادی مستم ارائه گواهی کسب و همچنین آدرس محل فعالیت است.

 

چه افرادی به کد اقتصادی نیاز ندارند

  1. اشخاص حقیقی که در زمینه امور هنری مشغول به کار هستند. مانند : نویسندگی ، ترجمه کتاب، فیلمسازی و…
  2. اشخاص فعال در زمینه تحقیقی و مشاوره ای مانند اعضای هیئت علمی دانشگاه ها
  3. اشخاص فعال در زمینه های پیمانکاری (در شرایط خاص)

دلایل نیاز به کد اقتصادی

برای موارد و اقدامات زیر به کد اقتصادی نیاز خواهید داشت:

  1. صدور فاکتور رسمی
  2. اخذ کارت بازرگانی
  3. رتبه بندیو اخذ گرید
  4. شرکت در مناقصات و مزایده ها
  5. اخذ قرارداد با شرکتهای دولتی
  6. انعقاد قرارداد با شرکت های خصوصی حرفه ای

کد اقتصادی در واقع شماره شناسایی شرکت ها و موسسات در اداره مالیاتی کشور می باشد. این کد اقتصادی به اداره دارایی و سازمان امور 

مالیاتی برای رسیدگی به دفاتر پلمپ مالیاتی شرکت ها ، صورت حساب ها و فاکتورهای ارائه شده در سال مالی کمک شایانی می کند و حساب و کتاب های مالیاتی و احیانا معافیت هایی که شرکت برای مالیات از ان بهره مند می شود در قالب کد اقتصادی راحت تر مشخص می شوند.

 

ضرورت ثبت کد اقتصادی چیست؟

  1. وقتی شرکت ثبت شده شما قصد دارد قراردادهای سودآوری را با شرکت ها و سازمان های کوچک و بزرگ منعقد کند، از سوی این شرکت ها و سازمان ها حتما با درخواست ارائه کد اقتصادی مواجه می شود و چنانچه نخواهید یا نتوانید این کد را ارائه دهید،بدون تردید از انعقاد یک قرارداد جذاب و پر منفعت محروم می شوید و طبیعتا با توجه به بازار پر رقابت امروزه، رقبای شما به راحتی جای شما را می گیرند و این فرصت سوزی ها گاها جبران ناپذیر است
  2. ماهیت اکثر قریب به اتفاق شرکت ها، به حضور فعال و رقابت در کسب و کارهای مختلف وابسته است و یکی از مهمترین میدان های رقابت حضور در مناقصات و مزایده ها است که برای حضور موفق در بسیاری از پر سودترین مناقصات و مزایده ها، داشتن گرید و رتبه بندی شرکت است. یعنی شرکت شما از سوی دستگاه مناقصه گذار یا برگزار کننده مزایده تنها در صورتی مجاز به حضور و ارائه رزومه و پاکت پیشنهادی قیمت است که دارای گرید باشد و قبل از آن برای اینکه بتوانید برای رتبه بندی و اخذ گرید شرکت خود اقدام نمایید، لازم است که برای شرکت خود حتما کد اقتصادی دریافت کرده باشید
  3. تاجران حرفه‌ای و شرکت ها در موارد متعدد برای انجام امور حرفه ای و همچنین برای کسب درآمد و سود، به واردات و صادرات نیاز دارند و به همین دلیل نیازمند کارت بازرگانی هستند و برای اینکه بتوانند کارت بازرگانی دریافت نمایند لازم است که قبلا اقدام به اخذ کد اقتصادی کرده باشند.
  4. بی‌راه نیست اگر بگوییم که اصلی‌ترین علت برای گرفتن کد اقتصادی، اجتناب از دردسرها و گرفتاری های مالیاتی است. زیرا همانطور که می دانید طبق قوانین، هر شخص تاجری و نیز هر شرکت، موسسه و سازمانی که به نحوی در کشورمان به فعالیت می پردازد، مکلف است وظایف و تکالیف مالیاتی خود را طبق قانون و در موعد مقرر انجام دهد تا علاوه بر اینکه دچار مشکلات مالیاتی نشود،بتواند از برخی معافیت های قانونی مالیاتی نیز بهره مند گردد. یکی از مهمترین این وظایف و تکالیف مالیاتی، تکمیل و ارسال اظهارنامه مالیاتی طبق مقررات قانونی ور موعد مقرر است. در حال حاضر برای ارسال اظهارنامه مالیاتی هر سال، حداکثر فرصتی که برای اشخاص حقیقی در نظر گرفته شده است پایان خردادماه سال بعد و حداکثر فرصتی که برای اشخاص حقوقی در نظر گرفته شده است پایان تیر ماه سال بعد است و برای ارسال اظهارنامه مالیاتی یکی از ضروری ترین و مهمترین اطلاعاتی که در سامانه اداره مالیات و در فرمهای مربوطه باید وارد نمایید تا بتوانید با موفقیت اظهارنامه مالیاتی خود را ارسال کنید ارائه کد اقتصادی است و اگر این کد را نداشته باشید نمی توانید اظهارنامه را ارسال کنید و در نتیجه ضمن اینکه از معافیت های مالیاتی بهره مند نمی شوید، به احتمال بسیار زیاد مالیات شما بصورت علی الراس محاسبه می شود که ممکن است بسیار بیشتر از مقدار واقعی مالیاتی باشد که در اصل باید می پرداختید.

قانون سازمان مالیاتی کشور و کد اقتصادی

مطابق با  ماده ۱۰۵ از قوانین سازمان مالیاتی کشور، «درآمد شرکتها و درآمد ناشی از فعالیت های انتفاعی سایر اشخاص حقوقی از منابع مختلف ایران یا خارج از ایران تحصیل می شود، پس از وضع زیانهای (هزینه ها) حاصل از منابع غیر معاف و کسر مالیاتهای مقرر به استثناء مواردی که طبق مقررات این قانون دارای نرخ جداگانه ای می باشد، مشمول مالیات حداکثر به نرخ ۲۵ درصد خواهند بود.»

مطابق این مصوبه مجلس، اگر شرکتها مراحل دریافت کد اقتصادی را طی نکنند و کد اقتصادی را اخذ ننمایند از معافیتهای مالیاتی که در ماده ۱۰۵ قید شده است بی بهره خواهند بود. به طور کلی اخذ کد اقتصادی برای فعالیت های اقتصادی ضروری است و اشخاص با داشتن این کد می توانند به طور قانونی به فعالیتهای اقتصادی خویش بپردازند. این کدهم در امور اقتصادی هم مالیاتی ضروری می باشد به همین دلیل برای دریافت آن باید پرونده مالیاتی تشکیل داد.

 

مزایای دریافت کد اقتصادی

  1. این کد از ایجاد رقابتهای ناسالم جلوگیری کرده و در نتیجه زمینه حمایت از فعالان اقتصادی محقق می شود.
  2. از دیگر مزایای اخذ کد اقتصادی، گرفتن مجوز برای انجام امور بازرگانی و دریافت کارت بازرگانی است.
  3. از مدارک مورد نیاز برای تشکیل پرونده صدور کارت بازرگانی، ارایه کد اقتصادی جدید و تعهد مبنی بر ارایه این کد پس از صدور می باشد.
  4. برای انجام امور تولید، مونتاژ، واردات و صادرات، توزیع کالا و کالاهای خدماتی توسط اشخاص حقوقی داشتن این کد اامی است.
  5. اشخاص حقیقی هم که به این امور ( واردات و صادرات و توزیع کالا و) اشتغال دارند و دارای پروانه کسب و کار هستند یا دارای محل فعالیت تجاری اند واجد شرایط اخذ کد اقتصادی اند.
  6. اخذ کد اقتصادی برای انجام امور مالیاتی و تشکیل پرونده مالیاتی ضروری است.
  7. کسب مجوز برای فعالیتهای تجاری و پرداخت حقوق حقه دولت در قالب مالیات و جلوگیری از رقابتها و تلاش های ناسالم از دیگر مزایای کد اقتصادی است.
  8. فعالیتهای اقتصادی به گونه های مختلف انجام می گیرد که حمایت و نظارت بر اعمال اقتصادی فعالیت کنندگان مستم شناخت اشخاص فعال در این زمینه است. دریافت مجوز جهت فعالیتهای تجاری و اقتصادی و پرداخت حقوق حقه دولت در چارچوب مالیات و جلوگیری از فعالیتها و تلاش های غیر عرف و ناسالم از دیگر مزایای دریافت این کد می باشد.

مدارک اامی برای اخذ کد اقتصادی

مدارک مورد نیاز برای اخد کد اقتصادی- اشخاص حقوقی

  1. تهیه و تکمیل ذفترچه اشخاص حقوقی ( تهیه از واحد های کپی اداره های مالیات ) و همراه داشتن مهر شرکت
  2. پاسخ استعلام از واحد مستغلات شهرتان جهت تشکیل پرونده مالیات اجاره ( استعلام از تشکیل پرونده اخذ شود)
  3. اصل و تصویر آگهی های ثبتی و مدارک شرکت اعم از  پیش آگهی تغییرات و تاسیس، اساسنامه، شرکت نامه و تقاضانامه شرکت­های مسئولیت محدود، اظهارنامه شرکت­های سهامی خاص و تقاضانامه موسسات (۱ سری کپی)
  4.  اصل و تصویر کلیه رومه های تاسیس و رومه تغییرات
  5. اصل و تصویر شناسنامه و کارت ملی کلیه صاحبان امضا مجاز و اعضا ( یا برابر اصل شده)
  6. اصل و تصویر سند مالکیت همراه با بنچاق و گواهی پایان کار و عوارض شهرداری ( در صورتیکه یکی از صاحبان امضا مالک محل قانونی باشند و اجاره نامه دستی بین مالک و شرکت ) یا اجاره نامه محل اقامت شرکت محضری یا اجاره نامه همراه با کد رهگیری و هولوگرام به نام شرکت (۱ سری کپی)
  7. اصل و تصویر قبض آب، برق و تلفن محل شرکت
  8. گواهی امضا صاحبان امضای مجاز شخص حقوقی ( گواهی امضا در دفترخانه اسناد رسمی گرفته شود) و به نام اداره امور مالیاتی منطقه مورد نظر باشد.

 

نکته: اگر قصد اخذ کد اقتصادی دارید، اجاره نامه باید به نام شرکت باشد ارائه اجاره‌نامه به نام افراد دیگر قابل قبول نیست.

 

مدارک مورد نیاز برای اخد کد اقتصادی- اشخاص حقیقی

  1. مدارک شناسایی
  2. فرم اداری مربوط به مشخصات متقاضی
  3. درخواست کتبی مبنی بر اخذ کد اقتصادی
  4. تصویر پروانه کسب
  5. گواهی پرداخت هزینه صدور کد نزد شعب بانک ملی
  6. سه قطعه عکس پرسنلی ۲ در ۳
  7. چنانچه متقاضی قبلاً کارت اقتصادی داشته مم به ارائه تصویر آن یا فیش کامپیوتری نیز هست

تکالیف دارندگان کارت اقتصادی

تکالیف دارندگان کارت اقتصادی مطابق با ماده ۳ از دستورالعمل سازمان امور مالیاتی در ارتباط با موارد استفاده از کد اقتصادی، به شرح زیر است:

  1. اشخاص حقوقی و حقیقی موضوع بندهای الف و ب ماده ۹۵ قانون مالیات های مستقیم مکلفند از تاریخ ۱/۱/۱۳۹۱ برای عرضه و فروش کالا و خدمات از صورت حساب فروش کالا به شرح فرم نمونه موضوع ماده ۱۶۹ مکرر قانون مالیات های مستقیم ( پیوست شماره ۱ ) استفاده نمایند و در صورت حساب های صادره شماره اقتصادی خود را چاپ و شماره اقتصادی خریدار را درج نمایند.درج شماره اقتصادی فروشنده با استفاده از سیستم های نرم افزاری یا صندوق های فروش در صورتحساب فروش صادره به منزله چاپ تلقی می شود

تبصره – اشخاص حقیقی و حقوقی موضوع این دستورالعمل مکلفند مادامی که برای آن ها شماره اقتصادی صادر نشده ، از شماره ملی برای اشخاص حقیقی و شناسه ملی برای اشخاص حقوقی به جای شماره اقتصادی استفاده نمایند

  1. اشخاص حقیقی و حقوقی موضوع دستورالعمل مذکور، مکلفند هنگام خرید کالا و یا خدمات ، شماره اقتصادی خود را جهت درج در صورتحساب به فروشنده ارائه و در مواردی که خریدار از ارائه شماره اقتصادی خودداری کند چنانچه فروشنده، مشخصات خریدار و موضوع مورد معامله را ظرف مهلت یک ماه از زمان انجام معامله به شرح فرم نمونه ( پیوست ۲ ) به اداره امور مالیاتی اعلام نماید، مشمول جریمه تخلف از این بابت نخواهد بود ، در غیر این صورت طرفین معامله متضامناَ مسئول خواهند بود.
  2. در صورت فروش کالا و یا خدمات به مصرف کننده نهایی، درج شماره اقتصادی خریدار اامی نمی باشد.
  3. درج شماره اقتصادی در قراردادها، اسناد و مدارک فروش، هنگام فروش کالا یا خدمات و صدور صورتحساب از سوی فروشنده صورت خواهد گرفت و در صورت عدم درج شماره اقتصادی خریدار، در اجرای ماده ۱۶۹ مکرر قانون مالیات های مستقیم و تبصره ۲ آن ، متضامناَ مشمول خواهند بود.
  4. کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی مشمول این دستورالعمل اعم از وزارتخانه ها ، موسسات دولتی، بانک ها ، شهرداری ها ، موسسات وابسته به دولت و شهرداری ها و سایر اشخاص حقیقی و حقوقی اعم از انتفاعی و غیر انتفاعی مکلفند در کلیه قرارداد ها ، اوراق و فرم های مورد استفاده جهت انجام معاملات خود و اعطای تسهیلات بانکی اعم از ارزی و ریالی و بیمه نامه و غیره نسبت به درج شماره اقتصادی طرفین معامله اقدام نمایند.

تکالیف اشخاص ثالث در زمینه کد اقتصادی

  1. گمرک ایران مکلف به درج شماره اقتصادی کلیه وارد کنندگان ، صادر کنندگان ، حق العمل کاران در اظهارنامه های گمرکی می باشد.
  2. ذی حساب ها و یا مدیران کل امور مالی مکلفند فهرست معاملات خود را طبق فرم نمونه ( پیوست ۳ و ۴ ) و همچنین فهرست قراردادهای خدماتی و پیمانکاری را طبق فرم نمونه ( پیوست شماره ۵ ) تا یک ماه پس از پایان هر فصل به صورت الکترونیکی از طریق پورتال سازمان و یا در محیط رایانه ای به اداره امور مالیاتی ذیربط ارائه نمایند.
  3. بانک ها مکلفند شماره اقتصادی اشخاص حقیقی و حقوقی موضوع دستورالعمل فوق را در قراردادهای اعطای تسهیلات یا هر نوع معاملات بانکی اعم از ارزی و ریالی درج نمایند.
  4. وزارت بازرگانی مکلف است در فرم های مربوط به ثبت سفارش اشخاص حقیقی و حقوقی موضوع دستورالعمل مذکور، شماره اقتصادی آن ها را درج ارائه نمایند.

روند دریافت کد اقتصادی

به طور خلاصه می‌توان گفت مراحل تقاضا و صدور کد اقتصادی به شرح زیر است:

  1. به سایت سازمان امور مالیاتی به آدرس http://tax.gov.ir/ مراجعه کنید.
  2. گزینه‌ی ثبت نام الکترونیکی کد اقتصادی در منوی سمت راست صفحه را انتخاب و روی گزینه‌ی ورود به سامانه کلیک کنید.
  3. گزینه‌ی سامانه‌ی پیش ثبت نام کد اقتصادی را از صفحه انتخاب کنید.
  4. ورود اطلاعات اولیه‌ی درخواستی در سایت و ذخیره‌ی آنها.
  5. پس از طی مراحل در صورت صحیح بودن آدرس و کد پستی و اطلاعات مربوطه بعد از مدتی رمز و کد کاربری از سوی امور مالیاتی برای‌تان ارسال می‌شود.
  6. پس از دریافت آن (رمز وکد کاربری) مراحل ۱ و ۲ را مجددا تکرار کنید و سپس مرحله‌ی ۷ را انجام دهید.
  7. بعد از طی مراحل ۱ و ۲ در پنجره‌ی باز شده بر روی متن سامانه‌ی ثبت‌نام کد اقتصادی کلیک کنید و مطابق اطلاعات خواسته شده و طبق اسناد و مدارک ثبتی آن را تکمیل و ذخیره کنید.
  8. در این مرحله که مرحله‌ی پایانی ثبت‌نام کد اقتصادی است در صورتی‌که ایراد خاصی در ورود اطلاعات نباشد کد اقتصادی جدید برای شما صادر می‌شود.
  9. برای کسب اطلاع از وضعیت ثبت‌نامی کد اقتصادی خود، هر از گاهی یکبار مراحل ۱ و ۲ را انجام دهید با انتخاب گزینه‌ی پیگیری سریع وضعیت ثبت‌نام کد اقتصادی و با وارد کردن رمز و کد کاربری خود از آخرین وضعیت کد اقتصادی مطلع می‌شوید و در صورت وجود اخطار یا اعلام خطا توسط سامانه نسبت به رفع آن اقدام کنید.

چند نکته:

  1. جهت پیگیری از وضعیت ثبت نام کد اقتصادی می توانید با مراجعه به سامانه ی سازمان امور مالیاتی قسمت «پیگیری سریع وضعیت ثبت نام کد اقتصادی» و وارد نمودن نام کاربری و رمز ورود از آخرین وضعیت کد اقتصادی خود مطلع شوید و در صورت اعلام نقص و یا ایراد از سوی سامانه،نسبت به رفع آن اقدام نمایید.
  2. جهت دریافت کد اقتصادی جدید،می بایست پرونده مالیاتی خود را از سازمان امور مالیاتی تکمیل نموده و شماره واحد مالیاتی،کد اقتصادی ۱۲ رقمی و کلاسه پرونده دریافت کرده باشید.

کارت اقتصادی اشخاص حقوقی

تغییرات مربوط به اشخاص حقیقی در کارت اشخاص هم وجود دارد البته با این تفاوت که عکس ندارد و نوع شخص حقوقی هم ذکر خواهد شد و با هماهنگی با خدمات کامپیوتری صدور کارت اشخاص حقوقی به‌صورت لیزری خواهد بود.

کارت اقتصادی اشخاص حقیقی

از نظر رنگ و شکل و مندرجات کارت جدید با کارت‌های قبلی تفاوت خواهد داشت که علاوه بر عکس ۳ در ۲ مؤدی، نام و نام خانوادگی، کد اقتصادی، نشانی محل فعالیت تجاری و کد حوزه‌ی مالیاتی مؤدی در آن ذکر خواهد شد.

وظایف مودی مالیاتی

  1. مدارک لازم برای اشخاص حقیقی:مدارک مربوطه عبارت از فرم اطلاعات هویتی، کپی شناسنامه، اصل و کپی فیش بانکی، مجوز فعالیت یا سند محل فعالیت تجاری (رسمی- غیر رسمی) و عکس ۳ در ۲ در صورت داشتن کد اقتصادی درج شماره‌ی آن پشت عکس در غیر این‌صورت درج مشخصات سجلی پشت آن و همچنین فتوکپی کارت اقتصادی یا فیش کامپیوتری برای دارندگان کد اقتصادی به ضمیمه‌ به حوزه‌ی مالیاتی تحویل می‌شود.
  2. مدارک لازم برای اشخاص حقوقی:این مدارک شامل فرم اطلاعات هویتی مربوطه، آگهی تأسیس در رومه رسمی و فیش بانکی و فتوکپی کارت اقتصادی یا فیش کامپیوتری برای دارندگان کد اقتصادی اشخاص حقوقی نیاز به عکس ندارد.
  3. نحوه‌ تقاضای کد اقتصادی: مؤدی مالیاتی با بررسی شرایط ذکر شده در اطلاعیه‌ی منتشره در رومه‌های کثیرالانتشار و دستورالعمل اجرای ماده‌ی ۸۵ قانون وصول برخی از درآمدهای دولت و مصرف آن در موارد معین، در صورت واجدالشرایط بودن پس از تکمیل فرم اطلاعات هویتی مربوطه از رومه که با تکمیل کپی فرم نمونه و سپس الصاق یک قطعه عکس بر روی فرم هویتی به همراه سایر مدارک به حوزه‌ی مالیاتی ذی‌ربط تحویل نموده و رسید دریافت می‌کند. پس از رسیدگی حوزه، به مدارک ناقص کد اقتصادی تخصیص نمی‌گیرد و مدارک و فیش بانکی مسترد نخواهد شد. در مورد اشخاص حقوقی نیز همانند اشخاص حقیقی عمل می‌شود فقط تنها وجه تفاوت آن این است که درصورت داشتن تغییرات باید فرم تغییرات اطلاعات هویتی نیز از طرف مؤدی تکمیل شود. تشکیلات قانونی نیز درصورتی که دارای ذی‌حساب مستقل و مورد تأیید امور ذی‌حساب‌ها باشند می‌توانند با مراجعه به حوزه‌ی مالیاتی مربوطه درخواست کد اقتصادی نمایند.

تخلفات کد اقتصادی

  1. هر گونه جعل، تقلب، سوء استفاده و تبانی در ارتباط با شماره اقتصادی خلاف مقررات بوده و با متخلفین برابر مقررات قانونی برخورد خواهد گردید.
  2. استفاده اشخاص حقوقی و حقیقی از شماره اقتصادی سایرین تحت هر عنوان غیرمجاز و خلاف مقررات بوده و تعلق مالیات متوجه شخصی است که شماره اقتصادی او مورد استفاده قرار گرفته است.
  3. دریافت هر گونه وجه اضافه بر ارزش کالا جهت درج شماره اقتصادی فروشنده و یا عدم درج شماره اقتصادی خریدار خلاف مقررات بوده و با متخلفین برابر مقررات برخوردار خواهد شد.
  4. عدم رعایت مفاد این دستورالعمل از جانب اشخاص ذیربط،از قبیل عدم ارائه وی یا درج شماره اقتصادی طرفین معامله در صورتحساب فروش کالا و یا خدمات،خلاف مقررات بوده و با متخلفین برابر مقررات برخورد خواهد گردید.

تبصره ۱-در صورتی که فروشنده در هنگام معامله از ارائه شماره اقتصادی خود امتناع ورزد و ارائه کد اقتصادی را منوط به دریافت مبلغی بیشتر از رقم واقعی نماید خرید کالا بدون شماره اقتصادی فروشنده بلامانع است.بشرط آنکه گزارش انجام معامله و امتناع فروشنده از ارائه شماره اقتصادی جهت پیگیری قانونی،حداکثر ظرف یک ماه به اداره کل اطلاعات و خدمات مالیاتی به صورت مکتوب و مستند تسلیم گردد.

جرائم افراد مرتکب تخلف در زمینه کد اقتصادی:

  1. افرادی که اولین بار از دریافت کد اقتصادی امتناع کنند و یا از قوانین حاکم بر روند اخذ کد اقتصادی سر باز بزنند، مشمول پرداخت ۲ برابر سود معاملات انجام شده خود خواهند شد.
  2. اگر شرکتی برای بار دوم مرتکب جرم شود و از درج کد اقتصادی و یا ارسال آن به اداره مالیات خودداری کند، محل فعالیت اقتصادی وی به مدت ۳ ماه پلمپ خواهد شد.
  3. اگر تخلف برای بار سوم انجام شود، فرد متخلف به ۳ ماه تا ۶ ماه حبس محکوم خواهد شد. این حکم برای تمامی مدیران حقوقی نیز قابل اجرا است.

اموزشی

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها